Saaremaa Muuseum

SIHTASUTUS

Kuressaare linnus

avatakse ülehomme 11.00

Aavikute maja

avatud kokkuleppel

Mihkli talu

avatud kokkuleppel

Sihtasutuse kantselei

E-R 09.00-17.00

Lossihoov 1
93810 Kuressaare

  • Saaremaa Muuseumi uus veebileht.

Saaremaa Muuseum Uudised Lihtsad ent võluvad jõulud Mihkli talus

Lihtsad ent võluvad jõulud Mihkli talus

 MIHKLI TALUMUUSEUMIS toimub 17. detsembril 2022 kell 12 – 16 jõuluhõnguline PEREPÄEV.
Ka sel aastal ootame kõiki suuri ja väikeseid muuseumisõpru osa saama Mihkli talu jõulumaailmast. Arhailises talumiljöös ärkavad ellu meie põlised jõulutraditsioonid ja -maagia.
 
Millised olid vana aja jõulukombed ja toimetused? Kuidas pühadeks valmistuti ja keda lisaks pereliikmetele meeles peeti? Milliseid põnevaid külalisi võis vanasti talus kohata? Nendele, ja paljudele teistelegi küsimustele saab vastuseid Mihkli talus ringi liikudes ja toimetades.
 
  •  Vanas taluhoones saab mürada põhus, tutvuda vana aja mängudega, proovida jõuluehete meisterdamist, tanguvorstide tegemist ja sulega postkaardile kirjutamist – postkaarte saab ka meie juures postitada!
  • Sepikojas võid kohtuda sepaga, kes lubab sul päris oma käega ka seda tööd proovida. Soovi korral saad sepistada või valada endale päris oma õnne.
  • Suitsusauna hämaruses võib ennast aeg-ajalt ilmutada saunavaim, kes jagab esivanemate tarkuseid ja räägib ka silmale nähtamatust maailmast. Mõne nurga peal või ukse taga võid kokku sattuda veel Tahma-Toomasega.
  • Vanast talumajapidamisest ei puudu ka loomad – saab uudistada vahvaid lambaid ja teha hoburakendiga lustisõitu. Puskleva jõulusokuga võib samuti kokku sattuda!
  • Meie tirrutoas on aga avatud hubane JÕULUKOHVIK ja KINGINURK, kust saad endale soetada kohalike nobenäppude ja loovhingede (Maren Suurna, Margit Kuus jt) südamega tehtud asju – kas kellegile kingikotti poetamiseks või endale kodu kaunistamiseks. Kel on soovi, saab kingitusi meisterdada ka isekärjevahast küünlaid, taaskasutatatavast materjalist ehteid, süüteroose, kinkepakendeid. Arveldamine sularahas.
Sissepääes muuseumipiletiga (täispilet 4 €, sooduspilet 3 € ja perepilet 10 €).

Sündmuse korraldamist toetab Saarte Koostöökogu läbi LEADER-meetme projekti “Mihkli Talumuuseumi elumaja küttevõimaluste parandamine ja hooajaväliste sündmuste korraldamine” raames.