Näitus „Tšehhi kindlused ja lossid“

22. juunil kell 16.00 avab Tšehhi Vabariigi suursaadik David Král Kuressaare linnuses Tšehhi Rahvusmuuseumi näituse „Tšehhi kindlused ja lossid“.

Tšehhimaal on külluses kultuurimälestisi, mille hulgast pälvivad erilist tähelepanu kindlused ja lossid kui sotsiaalse eliidi, valitsejate, aristokraatia ja usuasutuste ajaloolised residentsid. Kindlused ehk keskaegsed kaitstud residentsid on ehitatud 12. sajandist 16. sajandi alguseni. Alates 16. sajandist hakkasid kerkima mugavad ja luksuslikult sisustatud lossid. Tõsiasi, et Tšehhi on üks riikidest, kus nende tähelepanuväärsete hoonete tihedus ruutkilomeetri kohta on suurim, annab meile õiguse nimetada teda kindluste ja losside maaks.

  • Näituse avamisel osalemine on tasuta.
  • Näitus jääb Kuressaare linnuse piiskopi eluruumis avatuks kuni 31.08.2022 ja külastamine toimub muuseumi piletiga.