Saaremaa Muuseum

SIHTASUTUS

Kuressaare linnus

avatakse homme 11.00

Aavikute maja

avatud kokkuleppel

Mihkli talu

avatud kokkuleppel

Sihtasutuse kantselei

E-R 09.00-17.00

Lossihoov 1
93810 Kuressaare

  • Saaremaa Muuseumi uus veebileht.

Uudised

Saaremaa Muuseum Uudised Rotisadu viikingite näitusel

Rotisadu viikingite näitusel

28. jaanuaril selgusid Põlvas Eesti muuseumide 2021, a aastaauhindade laureaadid.

Parima ajutise näituse auhinna ja Väikese Muuseumiroti sai Saaremaa Muuseum oma näituse “Viikingid enne viikingeid” eest; Kokku tunnustati Eesti muuseumide aastaauhindade galal ühtteist Muuseumiroti laureaati.

Fotol: vasakult Liisi Ots, Jürje Koert, Taniel Vares, Marge Konsa, Rita Rahu, Heino Joandi auhinnagalal.

Eesti Muuseumiühing andis üle Aasta Turundaja tiitli ja selle pälvis Saaremaa Muuseumi meeskond eesotsas Rita Rahuga näituse “Viikingid enne viikingeid” turunduse ning tootearenduse eest. EASi turismiarenduskeskus valis oma Rotilõksu-nimelise eriauhinna laureaadiks Saaremaa Muuseumi, kelle viikingiteemalise näituse rütmis elas kogu piirkond terve aasta. „Muuseum tegi tihedat koostööd kohalike turismiarendajatega ja Saaremaale õnnestus meelitada palju kultuurihuvilisi reisijaid,“ ütles EASi turismiarenduskeskuse direktor Liina Maria Lepik.

Lepiku sõnul avaldas muljet eeskätt haare, millega näituse teemat kogu piirkonna laiema tuntuse ja külastatavuse huvides rakendati. „Kõiki kultuuri- ja spordisündmusi tehti aasta läbi viikingite teema-aasta vaimus, toimus reklaamikampaania Eestis, Lätis ja Leedus, kaasati kohalikke ettevõtjaid, korraldati ajakirjanikele pressireise ja külalistele seiklusmängu. Näitus ei jäänud ainult näituse vormi, vaid jõudis hästi jutustatud loona tele-ekraanile. Muuseumi tööl on ka tugev ekspordi mõõde, sest sel aastal toob näituseteemaline konverents siia väliskülalisi ning seejärel on kavas näitus ise Skandinaaviasse viia,“ sõnas Lepik.