Saaremaa Muuseum

SIHTASUTUS

Kuressaare linnus

avatakse ülehomme 11.00

Aavikute maja

avatud kokkuleppel

Mihkli talu

avatud kokkuleppel

Sihtasutuse kantselei

E-R 09.00-17.00

Lossihoov 1
93810 Kuressaare

  • Saaremaa Muuseumi uus veebileht.

Uudised

Saaremaa Muuseum Uudised Koroonapiirangud Eestis

Koroonapiirangud Eestis

Valitsuskabineti 20.aprilli põhimõttelise otsusega on lubatud alates 3.maist muuseume külastada. Kehtib 2+2 reegel ja 25% täituvusnõue. Kanda tuleb maski.

Varasemad teated:

  • Valitsus otsustas pikendada kehtivaid koroonapiiranguid veel kahe nädala võrra. Uusi piiranguid juurde ei tule, aga kuni 25. aprillini midagi ei leevendata.

Muuseume puudutavad piirangud:

  • 2 + 2 reeglit (st koos võivad viibida ja liikuda kuni kaks isikut, hoides teistega vähemalt kahemeetrist vahemaad) peab hakkama järgima ka õues.
    Vabaõhumuuseumid ja muuseumide õuealad võivad jätkuvalt olla avatud, aga ala täituvus võib olla kuni 25% (lisaks 2 + 2 reeglile) ning üritused ei ole lubatud.
  • Haridusprogrammide puhul kaob ära kaob kontaktõppel olevate koolilaste ja lasteaialaste erand. Edaspidi on haridusprogrammid, huvitegevus, täiendkoolitus jmt lubatud ainult erivajadustega inimestele ning „riigi sõjalise kaitsega ja sise­turvalisusega seotud tegevustele“. Viimase alla kuuluvad nt Kaitseväes teenijate väljaõppega seotud õppekäigud, aga seda muidugi eeldusel, et Kaitseväe enda reeglid seda lubavad. NB! Nende tegevuste pakkumine ei ole praegu muuseumide jaoks kohustuslik ning pigem mitte seda aktiivselt teha.
  • Muuseumipoed tuleb sulgeda, kellel veel olid avatud.
  • Kohvikutes-restoranides on lubatud ainult kaasamüük.

Vaata kõiki kehtivaid piiranguid kriis. ee