Saaremaa Muuseum

SIHTASUTUS

Kuressaare linnus

avatakse 11.00

Aavikute maja

avatud kokkuleppel

Mihkli talu

avatud kokkuleppel

Sihtasutuse kantselei

E-R 09.00-17.00

Lossihoov 1
93810 Kuressaare

  • Saaremaa Muuseumi uus veebileht.

Saaremaa Muuseum Uudised Püsime terved! Koroonaviiruse vastased meetmed.

Püsime terved! Koroonaviiruse vastased meetmed.

Valitsus kinnitas  23. novembril 2020 uued koroonaviiruse vastased meetmed.

Avalikus siseruumides on alates 24.11.2020 kohustuslik kanda maske või katta nina ja suu.  

Maski ei pea kandma alla 12-aastased lapsed või inimesed, kellel on meditsiiniline põhjendus (näiteks astmaatikud või vaegkuuljad).

Kõikvõimaliku huvitegevuse kohta lehtib grupi suuruse piirang 10 inimest.

 

Varasemad:

  • Valitsus kehtestas 10. novembril 2020 uued koroonaviiruse vastased meetmed. 

Alates 16. novembrist hakkab kehtima maski kandmise reegel. Maski tuleb kanda või katta nina ja suu konverentsidel, kontsertidel, teatris ja kinos. Maski ei pea kandma alla 12-aastased lapsed või inimesed, kellel on meditsiiniline põhjendus (näiteks astmaatikud või vaegkuuljad).

Muuseumides, galeriides, raamatukogudes ja spordiklubides täiendavaid piiranguid ei kehtestatud, küll aga kehtib endiselt hajutamise reegel

 

 Avalikes kohtades kanna maski

Avalikes kohtades nagu ühistranspordis, poodides, kaubanduskeskustes ning konverentsidel, kontsertidel, teatris ja kinos tuleb kanda maski või katta nina ja suu.

Maskiga kaitsed mitte ennast, vaid teisi inimesi – maski kandmine aitab vähendada võimalust, et köhides või aevastades jõuab piisknakkus teiste inimesteni.

Maski peaksid kandma kõik inimesed, sest kunagi ei tea, kas oled nakatunud või mitte. Ainus erand on lapsed kuni 12-aastaseks saamiseni ning inimesed, kellel ei võimalda maski kanda meditsiinilised näidustused. 

Maski pole mõtet kanda õues ja kodus, välja arvatud juhul kui mõni pereliige on haige. Sellisel juhul on soovitatav kasutada FFP3 kaitseefektiivsusega respiraatoreid.

Jälgi, et mask oleks kindlalt ees ning kaetud oleks nina ja suu. Hoidu kätega maski ja nägu katsumast. Kui mask on niiske, tuleb see ära visata. Kasutatud maskid pane ettevaatlikult eraldi kilekotti ja sõlmi kinni.

Korduvkasutatavad riidemaskid tuleks pesta vähemalt 6°C kuumas vees. Maski materjal peab sellel temperatuuril pesu taluma või olema kõrgel temperatuuril triigit

Allikas : https://www.kriis.ee/et/koroonaviiruse-abc