Saaremaa Muuseum

SIHTASUTUS

Kuressaare linnus

avatakse 18.00

Aavikute maja

avatud kokkuleppel

Mihkli talu

avatud kokkuleppel

Sihtasutuse kantselei

E-R 09.00-17.00

Lossihoov 1
93810 Kuressaare

  • Saaremaa Muuseumi uus veebileht.

Saaremaa Muuseum Uudised Muuseumifestival “Avatud mänguväljad”

Muuseumifestival “Avatud mänguväljad”

10.–25. oktoobrini 2020 toimub Eestis laste ja noorte muuseumide festivali „Avatud mänguväljad”, millel osaleb ka Saaremaa Muuseum.

Festivali käesaoleva aasta teema  „Ajahäkkerid” on inspiratsiooni saanud nii Eesti Rahvajutu teema-aastast kui ka Digikultuuriaastast.  Ajahäkkerid suudavad näha asjade taga lugu, olgu see juhtunud mõnikümmend aastat tagasi või keskajal, saada aru, miks nii juhtus või nii tehti, mis on väljamõeldis ja miks rahvajutud elavad edasi, miks minevikku hinnata ja hoida?

Muuseumites toimuvad mängud on mõeldud eri vanuses lastele. Kuressaare linnuses toimuv nutimäng on suunatud 6–11-aastastele lastele.

Kuressaare linnuses elab juba aastasadu üks parasjagu krutskeid täis kummitus Heinrich,  kellele meeldib lossis tuledega vilgutada, ustega kolistada ja asju ühest kohast teise liigutada. Noor kannupoiss, keda ootavad ees rüütliks saamise katsed, on hädas. Kummitus Heinrich on ära peitnud talle saadetud tähtsa kirja, milles on info suurte rüütlikatsete toimumise kohta. Õnnetu kannupoiss on kirja otsinud keldrist ja pööningult, ühest tornist ja teisest tornist, kuid ei ole seda mitte kusagilt leidnud. Selleks, et noor kannupoiss saaks rüütlikatsetel osaleda on tal tähtsa kirja 

leidmisel hädasti sinu abi vaja. Ole tähelepanelik, julge ja nutikas ning aita õnnetu kannupoiss hädast välja!

Nutimängu mängimiseks tuleb laadida alla äpp LoQuiz.  Mängu saab avada QR-koodiga muuseumis kohapeal. Lisaks saab festivali ajal Lasteekraani otsimismängu mängida.

Festivali põhjalikuma kava ning mängudega on võimalik tutvuda www.avatudfestival.ee

Lustlikku avastamist!