Saaremaa Muuseum

SIHTASUTUS

Kuressaare linnus

avatakse homme 11.00

Aavikute maja

avatud kokkuleppel

Mihkli talu

avatud kokkuleppel

Sihtasutuse kantselei

E-R 09.00-17.00

Lossihoov 1
93810 Kuressaare

  • Saaremaa Muuseumi uus veebileht.

Saaremaa Muuseum Uudised VI Üleriigiline Koidula etluskonkurss täiskasvanutele

VI Üleriigiline Koidula etluskonkurss täiskasvanutele

2020. a. möödub 155 aastat Lydia Koidula luuledebüüdist ajalehes Eesti Postimees, kus luuletus Koddo ( Meil aiaäärne tänavas) ilmus nimemärgi „L“ all. Koidula pärandit väärtustav üleriigiline Koidula etluskonkurss täiskasvanutele päädib finaalvõistlusega emakeelepäeval, 14.märtsil 2020. a. Pärnu muuseumis.

Etluskonkursi eesmärgiks on aktiveerida täiskasvanud inimeste luule- ja etlushuvi kogu riigis. Arendada etluskunsti viljelemist nii professionaalide kui ka harrastajate hulgas ja anda oma oskuste esitlemiseks motiveeriv väljund traditsioonilise mitmetasandilise etluskonkursi näol, kus iga piirkondliku eelvooru parimad esinejad lähetatakse finaalvõistlusele Pärnus.

Konkursist osavõtja peab olema vähemasti 18 aastat vana ja esinemise pikkus soovitavalt mitte üle 7 minuti. Esitatakse kaks luuletust, millest üks peab kindlasti olema Lydia Koidula ja teine esitaja enda poolt vabalt valitud eesti autori avaldatud looming. Konkursi korraldajad on Koidula muuseum ja Eesti Kirjanike Muuseumide Ühing ning patrooniks on Doris Kareva. Auhinnafondi toetavad Kultuurkapital, Pärnu linn, kirjanikemuuseumid ja mitmed Eesti teatrid
Finaalvõistlusele sõelutakse parimad kirjanikemuuseumides:

KURESSAARES Aavikute muuseumis
Laupäeval, 1. veebruaril kell 12:00
Teated: Piret Hiie-Kivi 4557541 Piret.Hiie-Kivi@saaremaamuuseum.ee