Saaremaa Muuseum

SIHTASUTUS

Kuressaare linnus

avatakse homme 11.00

Aavikute maja

avatud kokkuleppel

Mihkli talu

avatud kokkuleppel

Sihtasutuse kantselei

E-R 09.00-17.00

Lossihoov 1
93810 Kuressaare

  • Saaremaa Muuseumi uus veebileht.

Saaremaa Muuseum Uudised KAMMERMUUSIKA PÄEVAD

KAMMERMUUSIKA PÄEVAD


Kolmapäev, 31. juuli 2019 kell 21
Kuressaare linnus (Lossihoov 1)
LOSSIMUUSIKA Il Canto della Sirena
Duo Fiorenza Calogero ja Marcello Vitale Itaalia
Fiorenza Calogero (vokaal, tamburiin) ja Marcello Vitale (barokk kitarr)
Kavas: Naapoli laulud

Väljapaistvad Naapoli muusikud Fiorenza Calogero ja Marcello Vitale tähistavad sellel aastal duona juba kümnendat tegutsemisaastat. Nad on oma südameasjaks võtnud vanade Naapoli muusikatraditsioonide elustamise ja tutvustamise – sh 15. sajandist pärit villanelladest kuni 18. sajandist pärit rahvamuusika ja kaasaegsema helikeeleni välja. Kümne aasta jooksul on nad andnud kontserte paljudes Euroopa riikides kuni Austraalia ja Aafrikani välja. Ka Kuressaare kontserdil viiakse publik põnevale ja värvikale rännakule läbi erinevate sajandite Naapoli põnevas muusikaloos. Inimhinge salasoppe peegeldav vokaal, tamburiinirütmid ja temperamentsete kitarrihelide kooslus on kuulajaile kui pilet muusikalisse ajamasinasse. Nendest lauludest peegeldub Naapoli tänavate rõõmus melu kui ka inimsüdame nukrad värelused.

Neljapäev, 1. august 2019 kell 22
Kuressaare Linnus
VISIOONID “Võta mind lehtede varju”
Kädy Plaas-Kala (vokaal), Riivo Kallasmaa (oboe), Ulla Krigul (harmoonium)
Kavas:
Ehala. Pärt. Kõlar. Grünberg. Sumera. Ojakäär. Uusberg. Saar.
Kuressaare piiskopilinnuse ajaloolises kapiitlisaalis kõlavad kuulajaile äratundmisrõõmu pakkuvad ja meelipaitavad Eesti heliloojate armastuslaulud. Eestlaste poolt armastatud laulud inimhinge kauneimatest tunnetest helisevad seekord sedavõrd erilistes ja uudsetes kõlatoonides – vokaali, oboe ja harmooniumi koosluses.
Laulja Kädy Plaas-Kala, organist Ulla Krigul ja oboevirtuoos Riivo Kallasmaa on koos mänginud alates 2016. aastast. Kõik nad kuuluvad Eesti noorema generatsiooni tunnustatuimate muusikute hulka, kes annavad aktiivselt kontserte solistide ja kammermuusikutena nii Eestis kui ka välismaal.