30 AASTAT EESTI SEPPADE ÜHENDUST

Rauatöö ulatub kaugesse muinasaega. Meie „Kalevipojast“ ja soomlaste „Kalevalast“ võib sepatöö kohta lugeda mõndagi huvitavat. Soomlaste loo järgi oli esimene sepp Ilmarine, kel juba sündides olid vasar ja pihid käes. „Kalevalast“ saame teada ka, kust meie muinassepad rauda hankisid: „Siisap seisis rauda peidus, seisis peidus, vaatis varjus õõtsuvasse samblasoossa …“ Eestis on avastatud üks suuremaid muinasraua sulatuskohti Saaremaal Tuiu külas.
1988.a. 2. Juulil kogunes Palmse mõisasse ligi 80 seppa igast Eestimaa nurgast. Pidulikult tõusis lipuvardasse sini-must-valge. Tol ajal polnud rahvuslippu veel sellisel viisil palju heisatud. Loodi Eesti Seppade Ühendus, mis vahelduva eduga on tegutsenud tänaseni.
Näitus on avatud Kuressaare lossi keldrikorruse näitusesaalis 24.augustini 2019.a.