Monika Hale maalinäitus “Mereäärsed mõtted”

6. juunil kell 16.00 avame Monika Hale maalinäituse “Mereäärsed mõtted” piiskopi eluruumis.
Näitus jääb avatuks 27. juulini 2019

Monika Hale/ Moostuudio
Peale Kuressaare Ametikooli lõpetamist turismi erialal, resideerusin 16 aastat Inglismaal ja olen alles hiljuti tagasi Eestisse saabunud. Nüüd elan koos perega Varblas, Lääneranna vallas. Töötan lisaks maalimisele veel kahes koolis. Varbla koolis huvijuhina ja Valtu Põhikoolis Kunstiõpetuse õpetajana.
Peale edukat hotellindusekarjääri otsustasin avada oma väikese sisustusbutiigi Põhja Inglismaal. Seal hakkasid Annie Sloani kriidivärvide edasimüüjaks, mis omakorda suunas mind värvide maailma. Ma ei ole kunstiharidusega, aga millegipärast tekkis mul peale tütre sündi soov hakata maalimisega tegelema. Organiseerisin mitmeid töötubasid kohapeal kriidivärvidega ja materjalid olid mul kõik olemas. Sealt algaski minu kunstniku teekond.
Olen süvenenumalt õppinud õlimaalimist Eesti ühe mainekama kunstniku, Aapo Puki juhendusel. Samuti meeldib mulle maalida puidu peale ja olen suur taaskasutuse fanatt. Sellest tulenevalt ka minu maalide raamid on kõik ise tehtud ja nurkadeks leitud vanad aknanurgad.
Olen väga tänulik igasuguse võimaluse üle oma maale eksponeerida, need on minu mereäärsed hingeväljendused ja loodetavasti pakuvad teile rõõmu. Aitäh!