Kontsert – Mogens Dahl Chamber Choir (Taani)

11. aprill 2019 kell 19:00

Saaremaa muuseumi koostöö Taani Kultuuri Instituudiga on olnud viljakas ja esinemas käinud mitmeid Taani kollektiive. Seekord oleme külla palunud Mogens Dahli kammerkoori.

Taani Kultuuriinstituudil ja Mogens Dahlil on au esitleda Brahmsi “Saksa reekviemi” ülimalt kõrge kunstilise tasemega Taani-Balti meeskonna esituses.

Lootus, rõõm ja lohutus on Johannes Brahmsi “Saksa reekviemi” kesksed teemad. Brahms (1833–1897) soovis eelkõige luua humanistlikku teost meie elust siin maa peal. Nõnda sai sellest reekviem pigem leinajate kui surnute jaoks. Ta asetas rõhu elu ajutisele olemusele siin maa peal ja sellele, kuidas saame leida lootust, kuigi meile on antud vaid loetud päevad.

Aastal 2017 sai Mogens Dahli Kammerkoor (Taani) Rundfunkchor Berlinilt loa kasutada nende uut Brahmsi Reekviemi seadet, mis on kirjutatud kooridele, solistidele ja neljal käel mängitavale klaverile. Eriti viimastel aastatel on kasvanud huvi proovida seda nõtkes kammerlikus versioonis, kus Brahmsi fantastiline töö koorihäältega suurepäraselt esile tuleb.

ESINEJAD

Sopran: Elina Shimkus (Läti)
Bariton: Kalvis Kalniņš (Läti)
Mogens Dahl Kammerkor (Taani)
Klaveril: Tanja Zapolski & Rikke Sandberg (Taani)
Dirigent: Mogens Dahl (Taani)

Mogens Dahli Kammerkoor on professionaalne koor rahvusvaheliste lauljatega peamiselt Põhjamaadest. Koor asutati 2005. aastal ja selle kunstilised juured on Põhjamaade a cappella traditsioonides. Mogens Dahl on Mogens Dahli Kammerkoori asutaja ja dirigent, tema juhtimisel on sellest kujunenud üks Skandinaavia juhtivaid vokaalansambleid.

Lähemalt solistide ja muusikute kohta saab lugeda siit: https://www.dki.lv/mogens-dahl-chamber-choir-brahms-german-requiem/

Kontsert korraldatakse koostöös Taani suursaatkonnaga Eestis ja Saaremaa Muuseum. See on osa Eesti iseseisvuse 100. aastapäeva ja Taani lipu Dannebrogi 800. aastapäeva tähistamisest ning märgib 100. aasta möödumist Taani vabatahtlike osalemisest Eesti Vabadussõjas.

Sissepääs tasuta