“Eesti tänab” Eesti Vabariigi riiklikud ja ametkondlikud teenetemärgid

03. aprill-02. juuni 2019

Saaremaa muuseum koostöös Presidendi kantselei ja Miniplast OÜ-ga kutsub Teid vaatama põnevat näitust Eesti riiklikest ja ametkondlikest teenetemärkidest.

3. aprillil avatud Eesti aumärkide näitus Saaremaa muuseumi Kuressaare linnuses jääb avatuks kuni 2. juunini 2019.

Näitusel on väljas suur valik Eesti riiklikke teenetemärke: Vabaduse Risti, Valgetähe, Maarjamaa Risti, Riigivapi, Kotkaristi ja Eesti Punase Risti teenetemärkide erinevaid klasse. Näitusel saab näha Kaitseliidu, malevate ja allorganisatsioonide aumärke, Kaitseväe, Politsei ja Piirivalve ning Päästeameti teenetemärke aga ka Kaitseministeeriumi ja Kaitseväe teenete-, teenistus- ja tunnusmärke. Väljapanek räägib teenetemärkide sünniloost ja nende liikidest. Välja on pandud kiriklikud ja seltside aumärgid ning samuti linnade, valdade au- ja teenetemärgid ning erinevate asutuste ja organisatsioonide tunnustusmärgid.

Näituse on koostanud Vabariigi Presidendi Kantselei, OÜ „Miniplast“, „Herald“, „Märgikoda“, kollektsionäär Mart Puusepp ja Saaremaa muuseum. Näituse korraldamisele aitab tõhusalt kaasa Eesti Vabadusvõitluse ja Vastupanuliikumise Mälestusliit.

Näitus „Eesti tänab“ väärib vaatamist!
Olete oodatud!

Pilet 4.- / 3.-