Saaremaa Muuseum

SIHTASUTUS

Kuressaare linnus

avatakse homme 11.00

Aavikute maja

avatud kokkuleppel

Mihkli talu

avatud kokkuleppel

Sihtasutuse kantselei

E-R 09.00-17.00

Lossihoov 1
93810 Kuressaare

  • Saaremaa Muuseumi uus veebileht.

Saaremaa Muuseum Uudised Kontsert Marius Järvi (tšello) ja Mihkel Järvi (klaver)

Kontsert Marius Järvi (tšello) ja Mihkel Järvi (klaver)

8. veebruar kell 19:00
Kuressaare lossi kapiitlisaal
Marius Järvi (tšello) ja Mihkel Järvi (klaver)

Kavas:
L. Madetoja – “Lüüriline süit” op. 51
J. Brahms – Tšellosonaat nr. 2 F-duur, op. 99

Piletid hinnaga 8/5€ müügil enne kontserdi algust kohapeal.

Marius Järvi on esinenud solisti ja kammermuusikuna paljudes Euroopa maades (Saksamaal, Belgias, Hispaanias, Portugalis, Rootsis, Tšehhis, Soomes jm). Ta on esinenud solistina Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri, Tallinna Kammerorkestri, Turu Filharmooniaorkestri, Järvi Festivaliorkestri, Pärnu Linnaorkestri ja teiste ees dirigentide Neeme järvi, Paavo Järvi, Risto Joost, Paul Mägi, Tibor Boganyi, Atso Almila, Anu Tali ja Kaisa Roose juhatusel. Marius on kaasa teinud ka mitmetel plaadistustel, sealhulgas solistina plaatidel “Urkutaikuri” (2001), Rene Eespere Tšellokontsert “Concertatus Celatus” pühendusega Marius Järvile ja paljudel teistel. Sügisel 2000 ilmus Marius Järvi esimene sooloplaat “Via” koostöös maailmakuulsa organisti Kalevi Kiviniemiga. Aastatel 2005-2013 töötas Marius Eesti Riiklikus Sümfooniaorkestris tšellistina ja on orkestrite Hulencourt Soloists Chamber Orchestra ja Eesti Festivaliorkestri liige. Alates 2014. aastast on ta Rahvusooper Estonia orkestri tšellist. Alates 2017. aastast on Marius Leigo Järvemuusika kunstiline juht. Marius Järvi kuulub kammermuusikaansamblitesse Järvi Instrumentalists ja Estonian Cello Ensemble.

Mihkel Järvi on aktiivne kammermuusik, tehes koostööd erinevate interpreetidega üle maailma. Ta on esinenud solistina Eestis, Soomes, Saksamaal, Austrias, Hispaanias, Portugalis, Itaalias, Rumeenias, Tšehhis, Suurbritannias, Leedus, Lätis ning osalenud solistina kammerorkestri Vivaldika Šveitsi ringreisil. Aastal 2012. aastal esines ta Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri solistina koos Marko Martiniga, Neeme Järvi juhatusel. Mihkel on võitnud auhindu Sally Westerdahli nimelisel konkursil, ning saavutas II koha Leevi Madetoja nimelisel konkursil (2000). Aastal 2001 pälvis Mihkel II koha koos oma õe Miina Järviga kammermuusika konkursil “Juvenalia“ ning žürii eripreemia Prahas toimunud rahvusvahelisel Czerny-nimelisel pianistide konkursil (2001).
Kevadel 2017 andis Mihkel koos õe Miina Järviga 9 kontserti turneel Hiinas (Shanghai, Nanjing, Tianjin jne.) Ta on ka Lihula Muusikapäevade üks korraldajatest.