Saaremaa Muuseum

SIHTASUTUS

Kuressaare linnus

avatakse homme 11.00

Aavikute maja

avatud kokkuleppel

Mihkli talu

avatud kokkuleppel

Sihtasutuse kantselei

E-R 09.00-17.00

Lossihoov 1
93810 Kuressaare

  • Saaremaa Muuseumi uus veebileht.

Saaremaa Muuseum Uudised Louis Kahni Keskuse arhitektuurne visioon

Louis Kahni Keskuse arhitektuurne visioon

Kaspar Stroomi näitus ,,Louis Kahni Keskuse arhitektuurne visioon” Kuressaare lossis.

26.10 – 31.12 2018.

Näitus põhineb arhitekt Kaspar Stroomi Tallinna Tehnikakõrgkooli diplomitööl. Töö aktuaalsus on seotud maailmakuulsa arhitekti Louis Isadore Kahniga, kelle sünnikoht ja lapsepõlvekodu asusid Kuressaares. Ta on kindlasti üks kuulsamaid Eesti päritoluga maailmakodanikke, kelle lugu ja looming pole veel eesti rahvale tuntud.
Diplomitöö peamiseks ülesandeks on Kahni Keskuse arhitektuurse visiooni loomine, mida täiendab teoreetiline uurimus Kahni loomingust. Näituse eksponaatide hulka kuuluvad graafilised planšetid, teoreetiline osa ja linnuse kui projekteeritava hoone maketid.

Aurtorist:
Noor arhitekt Kaspar Stroom jätkas pärast Tallinna Reaalkooli lõpetamist õpinguid TTÜ-s. Inseneriõpe on toetanud tema edasisi õpinguid arhitektuuri erialal Tallinna Tehnikakõrgkoolis. Õpingute kõrval on Kaspar töötanud õpetajana Tallinna Ehituskoolis ja arhitektina. Arhitektina on ta üks osanikest Raadius Arhitektides. Ta on osalenud mitmetel konkurssidel ja saanud tunnustust. Käesoleval aastal võitis tema juhtimisel valminud projekt konkursi Saku Tervisekeskuse ehitamiseks.