Relvade ja raudrüüde näitus “Kings&Guards”

24.01 – 01.09.2019

Kuressaare lossis on võimalik näha ainulaadset, Peter Mustoneni (FIN) erakogul põhinevat ajalooliste raudrüüde ja relvade näitust “Kings and Guards”, mille võiks eesti keelde tõlkida, kui “Kuningad ja sõdurid”, kuna näitusel olevad esemed on pärit nii kuninglikust perekonnast, kuninga lossi valvuritelt, kui lihtsõduritelt.
Näitusele pannakse välja üle 100. originaaleseme ajavahemikust 1400-1800. Mõõgad, kilbid, raudrüüd ja palju muud sõjavarustust nii Euroopast, kui Idamaadest. Tegemist on tõeliste ja ehedate – omaaegsete relvaseppade käsitööoskuste meistriteostega.
Tõenäoliselt on tegemist ühe kalleima näitusega, mida on Kuressaare lossis kunagi eksponeeritud.

Kohapeal on võimalik soetada näitusega seotud esemeid- postkaardid, T-särgid, magnetid jm.

Kohapeal fotonurk ja võimalus ka ühteteist selga proovida.

Koos näitusega pakub muuseumipedagoog programme ka lasteaedadele ja koolidele.

Näituse pileti hind 7.- / 5.-
(Näitus toimub keldriruumis, kuhu pääseb lossi sisehoovist).