Torgu endine vallamaja sai Bulla muuseumiks

Eile avati pidulikult sada aastat tagasi Peterburist Iide külla alaliselt elama tulnud Vene keisri õukonna fotograafi Carl Oswald Bulla majamuuseum.

“Räägitakse, et saarlased ju kedagi naljalt omaks ei võta. Sageli öeldakse mujalt tulnute kohta, et see on ju mandrilt. Sellest hoolimata mujalt tulnud ära ei lähe. See tähendab, et nad saavad olla õnnelikud, nii nagu oli siin Carl Oswald Bulla,” nentis avamisel kultuuriminister Indrek Saar.

Kuulus piltnik elas ja tegutses Sõrves 11 aastat, jäädvustades fotodele rahvarõivais saarlasi ja nende tegemisi.

Carl Bulla fondi asutaja Valentin Elbek Peterburist andis põhjaliku ülevaate majamuuseumi loomisest, nimetades, et tal on Saaremaal nüüd väga palju sõpru. Elbik sõnas, et muuseumi sünni idee sündis spontaanselt.

Edasi saab lugeda Saarte Häälest

Saarte Hääle galerii avamisest