Muusika ja teater Eesti maalikunstis

Kutsume teid näitusele “Muusika ja teater Eesti maalikunstis”

Näitus on avatud 13.07.-18.08.2018

Kuressaare lossi keldrikorruse näitusesaalis
 

Näitus teeb sissevaate muusikaliste motiivide esinemisele Eesti vanemas maalikunstis. Eduard Ole, Johannes Greenbergi, Elmar Kitse, Nikolai Triigi, Adamson-Ericu, Lepo Mikko jt looming toob vaatajani teosed, kus on proovitud võimatut – kujutada muusikat. Teame hästi, et muusikat nauditakse kõrvadega, maale silmadega. Kuidas siis muusikat kujutada? Näeme portreesid muusikutest, tänavatel laulvaid moosekante, natüürmortidesse sulanduvaid viiuleid ning mandoliine või etendust ootavaid mõtlikke lauljaid. Maalidel on nii dirigeerimise hoogsat dünaamikat kui musitseerimise mõtlikkust, nii muusikainstrumentide poeetilisust kui ka laulmise joviaalsust. Teosed pärinevad Enn Kunila kollektsioonist ning Eesti Kunstimuuseumist ja Tartu Kunstimuuseumist. Näitus toimub koostöös Saaremaa Ooperipäevadega.

Näituse kuraator on kunstiajaloolane Eero Epner.

Näituse kujundaja ja graafiliste materjalide autor on Tiit Jürna.

Pilet 3.-