Saaremaa Muuseum

SIHTASUTUS

Kuressaare linnus

avatakse homme 11.00

Aavikute maja

avatud kokkuleppel

Mihkli talu

avatakse homme 12.00

Sihtasutuse kantselei

E-R 09.00-17.00

Lossihoov 1
93810 Kuressaare

  • Saaremaa Muuseumi uus veebileht.

Saaremaa Muuseum Uudised Lastelaager „Loss laste päralt” kutsub

Lastelaager „Loss laste päralt” kutsub

Koolivaheajal kutsub Saaremaa Muuseum 8-11-aastaseid noori lossi. Toimub kahepäevane tegevuslaager nimega „Loss laste päralt”.

Laager toimub 26.-27. veebruari pärastlõunal kell 13.30-17.00. Mõlemal päeval saavad lapsed ka kerget kehakinnitust ning sooja teed.

Allpool veel kahe päeva programmist, mille pani ja paneb kohapeal kokku Saaremaa Muuseumi muuseumipedagoog Jürje Koert.

Esmaspäev, 26. veebruar

13.30 – koguneme, mängime tutvumismänge ja meisterdame nimemärgid. Seejärel alustame piltide panemist küünlale ja/või lõuendile. Küünal tuleb Eesti Vabariigi sümboolikaga. Lõuendi pilti saab valida erinevate prinditud piltide seast (ka lapsed võivad kaasa võtta, veel parem saata pilt Jürje meilile).

„Kindlasti ronime mööda lossi käike ringi. Isegi kui lapsed on eelnevalt lossis käinud, siis see ei ammendu kunagi. Oleme mõelnud üllatustele, ka kõige „õudsamatele” legendidele seoses lossiga,” märkis Jürje Koert.

Ta lisas: „Näitusesaalis räägime lugusid saja-aastasest Eesti Vabariigist ja elust Saaremaal. Meisterdame kollaaži (suure sünnipäevakaardi) erinevatest vanadest ja uutest piltidest. On veel väiksemaid tegevusi nagu peegli ja märgi joonistamine, värvimine, tegemine.”

Teisipäev, 27. veebruar

13.30 – kogunemine. Lõpetame eelmisel päeval alustatud küünla ja/või lõuendi tegemise. Edasi on kavas orienteerumismäng lossis.

„Enne laagri lõppu vaatame filmi, mille valik toimub hääletuse tulemusel. Vanemad noortefilmid (nt „Arabella”) on ilmselt parem valik kuna neid reeglina praegused 8 – 11 aastased ei ole väga näinudki,” pakkus Jürje omalt poolt.

Lõpetuseks sööme  muffineid ja joome teed. Ning jätame sõpradena nägemist…

Kuna osalejate arv on piiratud, siis palume kindlasti ette registreerida jyrje@muuseum.tt.ee. Hind kaheks päevaks 10 eurot.