David Vseviov Oktoobrirevolutsioonist

6.–8. novembril möödub täpselt sajand tollases Petrogradis toimunud relvastatud riigipöördest, mis kuulutas Venemaa nõukogude vabariigiks ning mõjutas oluliselt kogu järgnevat maailma ajalugu. 
1927. aastal hakkas Nõukogude propaganda nimetama neid sündmusi Suureks Sotsialistlikuks Oktoobrirevolutsiooniks. Samal aastal valmis režissöör Sergei Eisensteini kuulus film „Oktoober“. Kuna kroonikakaadrid bolševike oktoobripöördest puuduvad, kasutatakse suures enamikus neist sündmusest rääkivates dokumentaalfilmides kaadreid Eisensteini filmist. Ajaloolane David Vseviov selgitab ja hindab neid 1917. aasta sündmusi tänapäevasest vaatevinklist ning kommenteerib Eisensteini filmi, mis oli tõesti revolutsiooniline, kuid seda ainult filmikunsti seisukohast.
Piletid saadaval lossi kassast. Pileti hind 10.- (Pensionärid /õpilased 5.-)