Jüri Kuuskemaa keskaegsete toitude ja toitumistavade töötuba

07. septembril kell 19.00 viib tuntud ajaloolane Jüri Kuuskemaa Kuressaare piiskopilinnuses läbi töötoa, kus vestleb keskaegsetest toitumistavadest ja võimalustest, nii ülikute, kui lihtrahva hulgas. Räägitakse pidusöökidest ja igapäevasest toitumisest, millised olid keskajal toiduvalikud ja söömisharjumused.

Kohapeal toimub  keskaegsete toitude degusteerimine.

Vestlust ilmestab vanamuusikaansambel Tiiu Maripuu juhendamisel.

Pilet: 10 €/ 1 inimene

JÜRI KUUSKEMAA  on eesti staarkunstiajaloolane. Ta on rahvusvaheliselt hinnatud giid ja turismireiside juht. Kuuskemaa on avaldanud rea muinsuskaitse- ja ajalooteemalisi raamatuid ning teinud raadiosaateid, sageli kirjutab ta arvamuslugusid ajalehtedesse. Kuuskemaa on praegu Eesti kõige tuntum kunstiteadlane. Ta on nagu ühemehebänd, keda soovija saab esinema kutsuda – ainult et Kuuskemaa pole üheööliblikas nagu poptäheke Tiiu. Tema etteasted lähevad aastatega paremaks. Kellel on keskaja või Tallinna vanalinna või Kadrioru kohta mõni küsimus, helistab esimesena alati Jüri Kuuskemaale. Ja Kuuskemaa kommenteerib lahkelt kõike alates reklaamifirma vanalinna kontori sisekujundusest ja lõpetades gaasilaternaid meenutavate uute viidapostidega.