Olga Säreli kogutud luuletuste “Saaremaale” esitlus

Olga Säreli kogutud luuletuste “Saaremaale” esitlus

Neljapäeval, 27. juulil kell 16.00 toimub Kuressaares, Aavikute majamuuseumis Vallimaa t. 7 Olga Säreli (Myosotise) kogutud luuletuste “Saaremaale” esitlus. 
Olga Särel sündis 25. detsembril 1894 Laimjala v. Audla külas. 1898. aastal kolis perekond Narva, kus ta omandas alghariduse ja töötas hiljem ise algkooliõpetajana. 1914. aastal naasis Olga Särel kodukanti, kus elatus peamiselt käsitööst, elades Kapra ja Audla külas. Viljaka harrastusluuletajana avaldas ta oma loomingut kohalikes ajalehtedes “Hääl” ja “Meie Maa” ning ajakirjades “Agu”, “Eesti Naine”, “Noorusmaa”, “Maanoored” jm., kasutades pseudonüüme Myosotis, Saaretar jt. Olga Särel suri 1979. aastal ja on maetud Kahtla kalmistule.
Tema luuleraamat “Saaremaale” sisaldab umbes 160 eri pikkusega luuletust aastatest 1915−1934. Raamatu pealkiri viitab tagasihoidlikult mitte kõrge või kõrgi poeesia, vaid pigem südamesooja kodususe poole. Paljudes ta luuletustes on Saaremaa omapärast ilusat loodust ehtsalt ja tunnetest hõõguva südamega kirjeldatud. 
Raamatu on koostanud Hando Runnel ja avaldanud kirjastus „Ilmamaa“. Selle väljaandmist toetasid Sigrid ja Indrek Toome, OÜ Merinvest ja Pöide vald. 
Kohtumiseni!