Saaremaa Muuseum

SIHTASUTUS

Kuressaare linnus

avatakse homme 11.00

Aavikute maja

avatud kokkuleppel

Mihkli talu

avatud kokkuleppel

Sihtasutuse kantselei

E-R 09.00-17.00

Lossihoov 1
93810 Kuressaare

  • Saaremaa Muuseumi uus veebileht.

Uudised

Saaremaa Muuseum Uudised Aavikute muuseumi renoveerimine on “Aasta tegu kultuuris 2016”

Aavikute muuseumi renoveerimine on “Aasta tegu kultuuris 2016”

Aavikute muuseumi renoveerimine pälvis Kuressaare linnalt tunnustuse “Aasta tegu kultuuris 2016”. 1992. aastal loodud muuseum on Saaremaa Muuseumi filiaal eesti keele uuendaja Johannes Aaviku ja kultuuritegelase Joosep Aaviku elust ja tegevusest. Muuseumi põhjalikult renoveeritud hoone ning kaasajastatud ekspositsioon avati pidulikult 2016. aasta jaanuaris.

Kuressaare linnavalitsus:

“Võib-olla peaks aasta teoks pidama hoopiski seda, et kultuuriminister Indrek Saare ja kantsler Paavo Nõgene otsustasid säilitada Aavikute maja, maksku mis maksab! Igatahes otsusele järgnes tegu ja vallimaa tänaval asuva Johannes ja Joosep Aaviku majamuuseumi renoveerimistöödega tehtigi algust 2015. aastal.

Ettevõtmine kujunes oodatust palju suuremaks ja mahukamaks – remondi käigus jäid vanast Aavikute majast alles vaid alumise korruse vaheseinad, uksed, põrandad, teisele korrusele viiv trepikäik ja trepp ning mõlema korruse ahjud.

Ülejäänud majaosad tuli ehitada uuesti. Paljude institutsioonide mõistval suhtumisel ja toel ning Saaremaa Muuseumi ettevõtmisel on uue elu ja hingamise saanud üks linna jaoks oluline ajaloo- ja kultuuriväärtus.”