Sergei Tsigali isikunäitus

4. augustist 4. septembrini 2016 on Kuressaare linnuse peakorrusel piiskopi eluruumis avatud Moskvas elava kunstniku Sergei Tsigali näitus.

Hariduse on Sergei Tsigal omandanud M. V. Lomonossovi nimelises Moskva riiklikus ülikoolis ja S. G. Stroganovi nimelises Moskva riiklikus kunstiakadeemias. Ta on osalenud rohkem kui 200 näitusel nii Vene- kui ka välismaal ja tema töid leidub mitmetes tuntud Venemaa muuseumides, samuti erakogudes üle maailma.

1949. aastal sündinud Sergei Tsigal tõi Saaremaale kaasa oma uuemad tööd, mis on tehtud pärast 2010. aastat. Graafik selgitas, et viljeleb mitmeid tehnikaid ja armastab neid ka täiendada. Näiteks lõikab ta kujundid noaga välja, asetab need lõuendile ja laseb siis spreivärviga üle. Seejärel sätib ta kujundid ümber ja laseb uuesti värviga üle ning hiljem täiendab tööd veel pintsliga.

Inspiratsiooni pakuvad Tsigalile eelkõige loomad ja linnud, keda ta armastab kujutada ka oma töödel. “See on mulle hingelähedane,” kinnitas kunstnik. Kuressaare merepäevadega seoses on näitusel ka mereteemalisi pilte, kus on kujutatud purjekaid ja merd.

Kunstiga on Tsigal tegelenud alati hea meelega ja ta on õnnelik, et on jõudnud punkti, kus töö pakub rõõmu ja ühtlasi sissetulekut. Tsigali sõnul on Venemaal seda kunstivaldkonnas küllaltki keeruline saavutada.