Kontsert eri maade romansiloomingust

Kapiitlisaalis avaneb romansimaailm

25.augustil algusega kell 19 toimub Kuressaare lossi kapiitlisaalis kontsert eri maade romansiloomingust. Laulab Toomas Kuter, keda saadab klaveril Andranik Kechek.

Toomas Kuter on Kuressaares erinevate kavade ja solistidega sageli esinenud. Viimast korda Kuressaare linnateatris kunstnik Tiina Ojaste näituse avamisel oktoobris 2014.

Muusik ja kirjanik Toomas Kuter on mitme rahvusvaheliselt tunnustatud projekti juht, neist esinduslikeimana võiks mainida iga kahe aasta järel Pärnus toimuvat Klaudia Taevi nimelist noorte ooperilauljate konkurssi, mis on välja kasvanud Kuteri ideest ja mille presidendiks ta on. 2017.aasta mais toimub juba X Taevi konkurss, neist esimene korraldati Pärnus Kuteri eestvedamisel mais 1996.

Lisaks on Toomas Kuter tegev kümnete erinevate projektidega, siinkohal võiks mainida ülimat populaarset konkurssi “Seeniorlaul”, mis 2016.aastal toimus kümnedat korda ja mida Toomas Kuter on vedanud kümme aastat järjest.

Kuteril on ilmunud 8 raamatut ja 2 CD plaati, tema lauluhääl on kõlanud Venemaal, Ameerika Ühendriikides, Valgevenes, Itaalias, Vatikanis, Kreekas, Saksamaal, Ukrainas, Soomes, Leedus, Lätis ja mujal.

 

Romansikontserdil saadab Kuterit klaveril heliooja, pianist ja improvisaator Andranik Kechek, kelle loominguline tegevus on lai ning mitmekülgne – autoriõhtudest kuni esinemisteni erinevate muusikakollektiividega. Toomas Kuteriga esineb ta alates aastast 2000.

 

Kapiitlisaalis kõlavad eesti, vene, ameerika, prantsuse, saksa ja itaalia romansid. Pääsmed hinnaga 9.- eurot on müügil tund enne kontserdi algust kohapeal.