Metsavenna peidik

Hiljuti Saaremaa Muuseumisse jõudnud piimanõu metsavend Aleksander Tuulingu isiklike asjadega on alates 18. maist 2016 Kuressaare linnuses uudistajatele näha. Piimanõu koos kõigi selles sisaldunud esemetega on välja pandud ristkäigu teisel korrusel Saaremaa muinasaega tutvustava arheoloogia ekspositsiooni alguses. Leitud asjad võtavad enda alla viis vitriini ning tagantjärele on neid isegi raske ühes piimanõus ette kujutada. Huvi väljapaneku vastu on suur, sest mitmed saarlased on telefoni teel ise muuseumiga ühendust võtnud või linnuses näituse avamisaja kohta küsimas käinud. Teisipäeval sai ühele Lääne-Eestist kohale sõitnud perekonnale muuseumi kantseleis suisa eraviisiliselt metsavenna peidiku sisu tutvustatud, kuna neil polnud aega kauem Saaremaal viibida. Tänu laialdasele meediakajastusele võttis Saaremaa Muuseumiga ühendust ka üks Aleksander Tuulingu veel elus olev sugulane, kes oli nõus oma mälestusi metsavennast jagama. Näitusega on võimalik tutvuda nädalaringselt kell 10–18 ning see jääb linnuses avatuks pikemaks ajaks.

 

  • Fotol metsavenna isiklike esemetega piimanõu vahetult pärast leidmist. Foto: Ando Ansperi