Saaremaa Muuseum

SIHTASUTUS

Kuressaare linnus

avatakse homme 11.00

Aavikute maja

avatud kokkuleppel

Mihkli talu

avatakse homme 12.00

Sihtasutuse kantselei

E-R 09.00-17.00

Lossihoov 1
93810 Kuressaare

  • Saaremaa Muuseumi uus veebileht.

Saaremaa Muuseum Uudised Langebrauni portselani näitus ootab kaastööd

Langebrauni portselani näitus ootab kaastööd

7. septembrist 30. oktoobrini 2016 on Kuressaare linnuse peakorruse näitusesaal täidetud Langebrauni kauni portselaniga. Näitus “Lauake, kata end!” avatakse Saaremaa Toidufestivali raames ning valmib Saaremaa Muuseumi, Eesti Ajaloomuuseumi ja SA Saaremaa Turism koostöös. Näitusel on eksponeeritud valik rariteetseid Langebrauni portselannõusid ja suveniire Ajaloomuuseumi kogust.

Vabariigi aastapäeva eel kutsume üles heitma pilku esimese Eesti vabariigi aega 1920. – 1930. aastatel, kui oli Langebrauni tööstuse hiilgeaeg. Ootame näitusel osalema ka kõiki huvilisi, kel on kodus Langebrauni portselanitööstuse toodangut. Ühtlasi kutsume üles tegema oma kappides põhjalikum ülevaatus ning piiluma esemete põhja alla, ega ei juhtu seal olema Langebrauni firmamärki.

Neil, kes on valmis näitusel oma eksponaadiga osalema, palume ühendust võtta telefonil 455 7541 või aadressil anna-liisa@muuseum.tt.ee.

Näituse põhiosa tuleb Ajaloomuuseumi Langebrauni kollektsioonist, nõustajaks Ajaloomuuseumi teadur-kuraator Anne Ruussaar, kes on Langebrauni portselanitööstuse juhtivaid uurijaid Eestis.

*Eesti Ajaloomuuseumi foto, fotograaf Vahur Lõhmus.