Elusad saared. Elus Saaremaa

Alates 4. detsembrist on Saaremaa Ühisgümnaasiumi keskkonnahariduskeskuses avatud näitus „Elusad saared. Elus Saaremaa… Ehk kuidas elu tuli saarele ja sinna ka jäi“.

Näitus annab ettekujutuse sellest, kuidas tuli elu Läänemere suuruselt teisele saarele ning sellele ka jäi.

Näituse autor Melanie Pilat pälvis selle koostamise eest tiitli „Keskkonnakäpp 2015 – innukas innovaator”. 2014. aasta septembris sai väljapanek Narva muuseumifestivalil kolmanda koha ja tunnustuse parimate pedagoogiliste lahenduste eest.

Näitus valmis Viini Loodusmuuseumi zooloogi Melanie Pilati poole aasta pikkuse praktika käigus Saaremaal. Külastajal on võimalus saada näitusest osa neljas – eesti, saksa, inglise ja vene – keeles. Näituse valmimist toetas rahaliselt Austria Suursaatkond Eestis.