Saaremaa Muuseum

SIHTASUTUS

Kuressaare linnus

avatakse homme 11.00

Aavikute maja

avatud kokkuleppel

Mihkli talu

avatud kokkuleppel

Sihtasutuse kantselei

E-R 09.00-17.00

Lossihoov 1
93810 Kuressaare

  • Saaremaa Muuseumi uus veebileht.

Saaremaa Muuseum Uudised Kuressaare Lossihoovi mänguväljaku ideekonkursi võitjad selgunud

Kuressaare Lossihoovi mänguväljaku ideekonkursi võitjad selgunud

Reedel, 19. detsembril kuulutas Kuressaare lossihoovi  mänguvaljaku kuut võistlustööd hinnanud žürii võitjaks OÜ Heliomaasitk esindajate Grete Mägi ja Kaarel Lääne töö „Fragment“.  Selle arhitektuurne lahendus sobitub asukohaga ning tööl on selge, kandev, kindluse territooriumile sobiv idee.

Teise koha pälvinud töö märksõnaga “Lugu” autorite kollektiivilt OÜ-st Tajuruum ja OÜ-st Inseneriteenused oli professionaalselt vormistatud ja „oma looga“, kuid see lahendus pakkus lastele vähem võimalusi ja tegevusi.

Kolmanda koha vääriliseks peeti OÜ NU arhitektuur esindaja Diana Taalfeldi tööd “Triskele”. Selle töö puhul tõstis žürii esile originaalseid detaile, tervikut aga hindas ülemäära eklektiliseks.

Žürii esimees oli arhitekt Hannes Koppel OÜ-st Asum Arhitektid, liikmed aga arhitekt ja maastikuarhitekt Tiina Tuulik, Saaremaa muuseumi direktor Endel Püüa, Kuressaare linnavalitsuse vanemarhitektid Maria Reimal ja Liis Koppel, Muinsuskaitseameti Saaremaa vaneminspektor Rita Peirumaa ja ehitusfirma East OÜ juhatuse liige Urmas Lõhmus.

Kuressaare lossihoovi kavandatav mänguväljak on plaanis rajada põhjabastioni ja muuseumi kontorihoonete vahelisele alale. Nelja-viie atraktsiooniga  mänguväljaku eeldatav maksumus on 35 000 eurot ja see peaks valmima 2016. aastal.