Jõulud Mihkli talus

Kihelkonna valla Viki külas Saaremaa Muuseumi filiaalina tegutsevas Mihkli talumuuseumis toimuvad kaheksandast kuni üheksateistkümnenda detsembrini jõuluüritused “Jõulud Mihkli talus”.

Ettevõtmine on mõeldud algkooliealistele lastelele. Ajaloolises taluhoonete kompleksis toimuva ringkäigu kestel õpitakse tundma vanu jõulukombeid, valmistatakse jõulurooga ning lahutatakse meelt esivanematele omasel moel.

Sellist jõuluüritust korraldab Saaremaa Muuseum oma filiaalis tänavu juba teist aastat järjest. Läinudaastased tegelused osutusid niivõrd menukaks, et neis osalenud koolid registreerisid kõik üritused juba varakult endi õpilaste jaoks.

Ajaloolisse taluhoonete kompleksi 1959. aastal asutatud muuseum on üks vanemaid vabaõhumuuseume Eestis. Siit vaid kümne kilomeetri kaugusel asuvas Kärla kirikumõisas seadis pastor Johann Heinrich Koch 1795. aastal üles esimese tubase jõulupuu tänapäeva Eesti alal.

Jõulutegeluste kava pani kokku Jürje Koert, kellele on nõu ja jõuga abiks teisedki Saaremaa Muuseumi töötajad ning ka mõned muuseumivälised abilised.

Üritust toetab Eesti Kultuurkapital.