Saaremaa Muuseum

SIHTASUTUS

Kuressaare linnus

avatakse homme 11.00

Aavikute maja

avatud kokkuleppel

Mihkli talu

avatud kokkuleppel

Sihtasutuse kantselei

E-R 09.00-17.00

Lossihoov 1
93810 Kuressaare

  • Saaremaa Muuseumi uus veebileht.

Saaremaa Muuseum Uudised Digitalgud tulevad jälle!

Digitalgud tulevad jälle!

4.-12. maini toimuvad Eesti mäluasutuste teised ühised digitalgud, mis seekord keskenduvad inimeste tuvastamisele vanadelt fotodelt. Ettevõtmises osalevad muuseumid, raamatukogud ja arhiivid üle Eesti, kokku ligi 20 asutust. Digitalgute eesmärgiks on lisainfo saamine mäluasutustes hoiul olevate puudulikult kirjeldatud piltide kohta, et järgmistel huvilistel oleks neid tulevikus kergem leida ja kasutada. Teema valiti juhindudes tänavuse pärandiaasta juhtlausest “Pärijata pole pärandit” ning muuseumiöö teemast, milleks on “Öös on inimesi”.

Talgufotod avalikustatakse aadressil facebook.com/digitalgud Teeme Ära kampaania talgupäeval 4. mail. Üheksa päeva jooksul, kuni 12. maini, on kõigil vabatahtlikel kaasalööjatel võimalik lehitseda meie mäluasutuste kogudest välja valitud ja digitalgute lehele üles laaditud ajaloolisi pilte, millel leidub nii sportlasi, pillimängijaid, näitlejaid, seltskonnategelasi, koolilapsi kui teisi kenasid Eesti inimesi. Lisaks fotodele vajavad tuvastamist ka mõned filmikaadrid. Kuivõrd tegu on arhiivimaterjalidega, palume digitalgupiltide kasutamine mistahes muudel eesmärkidel kooskõlastada neid säilitava mäluasutusega.

Kutsume kõiki digitalgutele pilte vaatama ning julgelt oma ära-tundmise-tunnet ja oletusi jagama, vanadelt fotodelt detaile ja vihjeid otsima. Kindlasti palume kirjutada oma arvamuse ka siis, kui keegi on seda juba pakkunud – see suurendab meie jaoks saadud info kaalu.

Lisaks kasutage ära kõik võimalused kaasata eri põlvkondi. Kuna tegemist on valdavalt isikute tuvastamisega, siis on mitme põlvkonna kokkusaamine ja tänapäevaste tehniliste vahendite kasutamine ainult rõõmu pakkuv tegevus. Noored, võtke oma nutitelefonid ja minge sõitke vanaonule külla või koputage naabritädi uksele – teil kõigil tuleb üks tore päev.

Digitalgutoimkond