Saaremaa Muuseum

SIHTASUTUS

Kuressaare linnus

avatakse homme 11.00

Aavikute maja

avatud kokkuleppel

Mihkli talu

avatud kokkuleppel

Sihtasutuse kantselei

E-R 09.00-17.00

Lossihoov 1
93810 Kuressaare

  • Saaremaa Muuseumi uus veebileht.

Saaremaa Muuseum Uudised Kevadine koolivaheaeg Saaremaa Muuseumis

Kevadine koolivaheaeg Saaremaa Muuseumis

Muuseum pakub kevadisel koolivaheajal mitmesuguseid tegevusi, nii tubaseid kui õues.

Suur ajaviitemäng Tunne oma 450. aastast kodulinna annab võimaluse korraks aeg maha võtta ja lahtiste silmadega linnas ringi vaadata. Pika jalutuskäigu jooksul on võimalik üles otsida 29 erinevat kohta või hoonet, millest igaüks on omal moel tähtis meie linna ajaloos. Loodetavasti on valdav osa neist tuttavad, kuid võib olla ka selliseid, mille olemasolu on ehk päris ära unustatud. Loomulikult saab vastused kätte ka laua tagant üles tõusmata – raamatutest ja Internetist. Aga miks mitte selle asemel värskes õhus oma tähelepanu teritada! Mäng on mõeldud eelkõige peredele. Lapsed alates 7. klassist peaksid iseseisvalt hakkama saama, aga osalema on oodatud  muidugi kõik huvilised. Mängulehti saab osta muuseumi kassast 16.-23. märtsini kell 11.00- 18.00. Esmaspäeval ja teisipäeval, kui muuseum on suletud, siis Saare Arhiivraamatukogust kell 9.00-17.00. Kindlasti võtta kaasa oma kirjutusvahend!

Pühapäeval, 24. märtsil kell 13.00 saame lossis kokku: vaatame  vastused üle ja seejärel on võimalus osaleda lossiekskursioonil.

Mängu hind on 1 euro ja selle eest saab mängulehe ning sissepääsu lõpuüritusele 24. märtsil.

Lisaks suurele mängule oleme mõelnud ka noorematele lastele. Pakume kahel vaheajapäeval lastele erinevaid tegevusi lossis.

21. märtsil saame lähemalt tuttavaks võsavillemiga.  Räägime loodusosakonnas hundist ja ka tema saakloomadest. Arutleme, kas Saaremaale on hunte vaja? Lahendame ristsõna ja  mängime ka rahvamänge. Programmi lõpus on võimalus valmistada endale hundimask.

Kuna on lähenemas kevadpühad, siis 22. märtsil vaatamegi lähemalt, mis toimus vanade eestlaste kodudes sel toredal kevadisel pühal. Mängime mänge, kaunistame ja veeretame mune, teeme sõbrale pühadekaardi. Räägime  ka kevadest ja vanadest tavadest.

Ootame hundiga tutvuma ning kevadpühadest osa saama  7-11 aastaseid lapsi. Mõlemal päeval alustame kell  12.00. Ühe päeva tasu  on 1 euro ja kestvus u. 1,5 tundi.

 

Rõõmsat vaheaega kõikidele koolijütsidele soovib Saaremaa Muuseum