Saaremaa Muuseum

SIHTASUTUS

Kuressaare linnus

avatakse 11.00

Aavikute maja

avatud kokkuleppel

Mihkli talu

avatud kokkuleppel

Sihtasutuse kantselei

E-R 09.00-17.00

Lossihoov 1
93810 Kuressaare

  • Saaremaa Muuseumi uus veebileht.

Saaremaa Muuseum Uudised Lossiöö meelitas kohale tuhat huvilist

Lossiöö meelitas kohale tuhat huvilist

Saaremaa muuseumi kultuurharidustöö osakonna juhataja Raul Salumäe sõnul oli möödunud reedel toimunud üritusel ettearvatult menukas Tõnu Sepa lossivallide-ekskursioon. Arvuka publiku kogusid kõik kolm kontserti.

Muude tegevuste hulgas läksid pisiperele eriti hästi peale Pipi Pikksuka mängutuba, Kristina Madissoni pabernukkude valmistamise töötuba ning ühenduse Isetegijad käsitöötuba.

Salumäe tõstis tänavusest kavast esile kaht aastapäevaga seotud ettevõtmist. “Meeldiv oli jälgida Saaremaa esimese eestikeelse avaliku koorimuusikakontserdi 150. aastapäevale pühendatud kolme koori etteastet, kus pärast mõne laulu kõlamist algul pooltühi kapiitlisaal sõna otseses mõttes rahvast täis jooksis,” rääkis Salumäe. “Korda läks ka lossipäevade traditsiooniliseks lõppakkordiks kujunenud jumalateenistus, millega tänavau tähistati seitsmenda päeva adventistide Kuressaare koguduse asutamise 100. aastapäeva.”

Kui palju külalisi tänavusel lossiööl osales, Salumäe kohe öelda ei osanudki. “Päris täpse numbriga jään ma jänni,” tõdes ta. “Aga koos laupäevase jumalateenistusega saime ilmselt tuhat külastajat täis.”

Samas veetsid paljud huvilised üritusel õige mitu tundi, külastades kahte või isegi kolme kontserti ja muid ettevõtmisi.
“Muidugi oli külastajate enamus eestlased, aga rahva hulgas liikumise aegu kõrvaga tehtud tähelepanekute järgi otsustades oli kuulda ka soome, saksa ja kuigivõrd ka vene keelt,” rääkis Salumäe. “Kindlasti oli ka muude rahvaste esindajaid – kes oma keelel ei pruukinud üldse kõlada lasta.”

Tuleva aastaplaanidest on Salumäe sõnul veel vara rääkida. “Lõime aga käed Aare Tammesaluga ja leppisime kokku, et Tobiase keelpillikvartett astub ka tuleval aastal lossi ööl oma kontserdiga üles,” avaldas ta.

Kas lossi ööst kunagi taas lossi päev saab, on ikkagi rahaliste võimaluste küsimus, tõdes Raul Salumäe. “Tundub, et enne 2015. aastat, mil Saaremaa Muuseum 150-aastaseks saab, ei ole see teps mitte reaalne.”

 

Allikas: Saarte Hääl

http://www.saartehaal.ee/2012/07/11/lossioo-meelitas-kohale-tuhat-huvilist/